КАТ организира днес среднощна акция заради студентския празник

Пътната полиция в цялата страна ще проведе среднощна акция днес, като поводът е студентският празник осми декември. Най-активни ще бъдат служителите на КАТ в градовете с университети и в населените места, където има събирания на младежи, основно курортните градчета.

След новата организация на работата на Пътната полиция, обявена от вътрешния министър в края на миналия месец проверките ще стават по т.нар. метод на всеобхватен контрол. Той се изразява в това, че поне два полицейски патрула ще спират няколко коли, а цялата проверка ще се филмира.

В краен случай инспекцията може да се направи и от един екип, ако колата му е снадена с техника за видеозаснемане. В цялата страна има 28 автомобила на пътната полиция с нужната екипировка.

Основно проверките днес ще бъдат за алкохол и употреба на упойващи вещества, но ще се следи също за наличието на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" и изправността на автомобилите. В тон с политиката на МВР за прозрачност в работата, още в началото на седмицата на "Фейсбук" страницата на СДВР бяха публикувани местата, където ще се проверките в София. За останалите дирекции на МВР информацията за местоположението на пътните полицаи може да се намери на сайтовете на съответните регионални звена на полицията.

"

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини