Тайните, които козметичната индустрия не иска да знаем

С риск да не ви хареса, представяме тайните на козметичната индустрия. Никога няма да знаем какво точно се крие зад завесата, която поставят пред нас големите козметични марки. И все пак:

Разликата между дизайнерска козметика и обикновената такава?

За съжаление, само скъпата и красива опаковка. Ако трябва да сме честни, много голяма част от производителите на такъв тип козметика създават своите продукти със същата формула като на тези, които са в много по-нисък ценови клас.

Искате да изглеждате по-млади?

Използвайте хидратиращи кремове с ефект против стареене и серуми с витамин А. Това е всичко. Не подценявайте силата на естествените съставки, особено когато става въпрос за вашата кожа.

Канцероген

Почти всеки един на пет козметични продукти съдържа следи от формалдехид, който е известен като канцероген за човека. Бразилски сешоар, процедури с кератин и изправяне. И трите процедури съдържат формалдехид – токсично вещество, което е свързано с развиването на рак при хората.

Фон дьо тен със SPF

Ако фон дьо тенът ви съдържа каквато и да е защита от слънчевите лъчи, това не означава, че е достатъчно. Задължително използвайте специализиран продукт от този тип, който да нанесете върху лицето, шията и ръцете си.

Почистване на лицето

Никога не мийте лицето си само със сапун. Този тип продукти са най-често изработени от животински мазнини и съединения, които извличат от кожата ви естествените масла и протеини. Вместо това, заместете с продукти без съдържание на сапун.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини