Палитра от медали спечелиха математиците от ГПЧЕ „Христо Ботев”

Да си студент още от днес – това е така за математиците от единадесети и дванадесети клас на езиковата гимназия

 

На 29 ноември 2014 година Съюзът на математиците – секция Кърджали проведе за четиринадесети път Областен математически турнир, в който участваха ученици от 3. до 12 клас. Темата за всеки клас се изготвя от екип, под ръководството на проф. Сава Гроздев от БАН. Жури на турнира бяха проф. Рахнев- декан на ФМИ на ПУ, проф. К. Гъров – ПУ, доц. д-р Росен Николаев – ръководител катедра „Приложна математика” на Икономическия университет във Варна и ас. Йордан Петков от Икономически университет Варна.

В оспорвана надпревара с ученици от математически и природо-математически гимназии от Кърджали, Хасково, Свиленград, Димитровград, Пловдив и други училища от региона младите математици от ГПЧЕ „христо ботев” се представиха достойно и завоюваха призови места. В осми клас Павел Светлозаров Сарлов - спечели сребърен медал, а на трето място се класира Симеон Александров Кьосев –с бронзов медал. Отлично се представи Александър Георгиев Георгиев от 10 клас, класиран на трето място с бронзов медал. В единадесети клас нашият Георги Базлянков беше без конкуренция. Със своя математически ум и изключителни знания той, единствен в турнира от всички участвали ученици, получи максималният брой точки за състезанието и заслужено спечели първо място и златен медал и оценка отличен (6,00) за прием в Икономически университет Варна.

На турнира 44-ма ученици получиха отлични оценки за прием във ПУ „П. Хилендарски”, ТУ Габрово и филиала „Л. Каравелов” гр. Кърджали, като девет от тях са от езиковата гимназия. Отличниците от дванадесети клас в това оспорвано математическо състезание са Владислав Веселинов Кавазов, Михаил Драгомиров Мандажиев, Есин Неджими Халил, Божидар Юлиянов Алендаров, Дюнягюл Апти Мустафа, Стефан Йорданов Боюклиев, Мария Райчева Григорова, Росица Милкова Милева и Мариела Емилова Тихова, които вече са студенти в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”.

За първи път и Икономически университет Варна признава отлични оценки на учениците от единадесети и дванадесети клас. Общо 41. ученици получиха отлични оценки за икономическия ВУЗ. Отново ученици от гимназията вече са студенти и в Икономически университет Варна - дванадесетокласниците Владислав Веселинов Кавазов, Михаил Драгомиров Мандажиев, Есин Неджими Халил, Божидар Юлиянов Алендаров, Дюнягюл Апти Мустафа и Стефан Йорданов Боюклиев, както и единадесетокласниците Георги Марков Базлянков, Боян Дафинов Каменов и Елица Филипова Татарова.

Гордост за колектива на Гимназията е и връчването на грамота от Областния управител на учителя по математика Стоян Стоянов, за активна преподавателска работа, висок професионализъм, дългогодишен принос за развитието на модерното българско образование и постигнати високи резултати в обучението по математика.

 

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини