Как шпионират латишите

Знаменитият киногерой Джеймс Бонд се прослави с това,че шпионира не за пари ,а от голяма любов към жените. Във всяко разузнаване се проследяват национални интереси.Но такива при при латишките спецслужби са някак странни.

Неотдавна достояние на обществеността стана факта за разкриването в Русия на агент на латвийските спецслужби,бившия депутат на Сейма на Латвия Алексей Холостов. Когато го взели с патрулката,той не започнал да се извива като риба на сухо,а чистосърдечно си признал всичко.И се изяснили удивителни подробности.Холостов бил вербуван от полицията за безопасност на Латвия преди седем-осем години.Под заплахата от шантаж за съхраняването на своята политическа кариера и семейство той бил принуден да се съгласи да събира информация от военен и политически характер по отношение на Русия и да я препраща в Рига.Той даже получил псевдоним „Глория”.Но нищо не успял да свърши и когато го заловили и всичко се разбрало мирно го екстрадираха в Латвия.

Изгонването е официално зафиксирано от прессекретаря на Министерството на външните работи на Латвия Карлис Йехенбаус, който заяви,че „действията на Русия предизвикват недоумение и съжаление”. Естествено да се оправдава никой не обича, още повече на международно ниво. Но защо тогава е било необходимо да пращат в Русия свой шпионин. Ако внимателно се гледа видеозаписа на разпита на латвийския агент,всичко ще стане ясно като бял ден. Холостов на всеослушание съобщава,че латвийските спецслужби действат под ръководството на знаменитото американско разузнаване-ЦРУ.Ето това е удивителен факт.

Значи за съхраняването на своето семейство Холостов шпионирал не за своята Латвия,а заради чичо Сам зад океана.Интересна и уникална картина се получава.Не патриотично и нелогично шпионират латишите.

А как е в Америка?Както се казва с чужди ръце жар загребва.Както винаги няма нищо общо със случилото се и даже няма дори малък риск да се опари.Тази история се оказва показателна и за пореден път свидетелства за това,че американците използват държавни структури на трети страни за своите геополитически интереси.

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини