Кметът инж. Азис връчи наградите за най-оригинален слогън за Деня на толерантността

Над 60 участници от Източните Родопи се включиха в конкурса за най-оригинално послание по случай Международния ден на толерантността – 16 ноември. Вече са ясни и победителите в конкурса. И понеже Кърджали се слави като столица на толерантността, редно беше да поканим кмета инж. Хасан Азис да оглави журито, което да определи и първите трима с най-оригинално изречение, каза преди връчването на наградите младежкият лидер Кадир Мустафов.
Според регламента в надпреварата можеха да участват младежи на възраст до 35 г, които трябваше да отправят естетически и езиково издържано смислово послание и да го пуснат на имейла или на фейсбук страницата на Младежко ДПС-Кърджали.
Като най-добро бе обявено посланието на Елиз Юсеин. Тя получава първа награда заради израза „Приеми различията, бъди свободен и живей в хармония!”. Призът има и парично изражение в размер на 300 лева.
Второто място бе отредено за Радослава Беева и мотото й „Толерантност - преоткрий необятно човешкото в другия !” Авторката се награждава с 200 лева.
За третото място имаше различни мнения между членовете на журито. След дискусия беше взето решението да бъде отличен предложения от Айлин Ахмедова Тасим слоган „Другият е ценен със своята идентичност!”. Айлин ще получи 100 лева като бонус.
Това, което никой друг град в България е нашето етно-религиозно разнообразие. Нашите празници – и християнски, и мюсюлмански се превръщат в празници на цялото общество. Празниците на едните се превръщат и в празници на другите. Енорийският свещеник отец Петър и районния мюфтия също дават своя принос за етническата толерантност, която „владее” Кърджали. Толерантното отношение към другия, към различния е много важна норма за нас, която се възприема от тях. Затова и с удоволствие се включих в тази инициатива”, коментира преди да връчи наградите от конкурса за най-толерантно изречение, организиран от младежката организация на ДПС, кметът инж. Хасан Азис.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини