АБВ събра депутати и експерти на семинар,смятат пенсиите

АБВ събира депутати и експерти на изнесено заседание

Първи властови семинар в град Трън събра снощи елита на АБВ, научи "Стандарт". В рамките на два дни всички депутати и членовете на Изпълнителния съвет на партията ще дебатират политики и законодателни инициативи в кокетния спа хотел "Ерма".

Президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов събира своите за анализ на първите дни на правителството. Социалният министър Ивайло Калфин също ще бъде на партийния форум с доклад за социалните политики, потвърдиха високопоставени източници от АБВ. Само преди дни премиерът Бойко Борисов прие настояването на Калфин за коледни добавки на пенсионерите и издейства средствата пред финансовия министър Владислав Горанов.

Вчера следобед първи в Трън пристигнаха членовете на Изпълнителния съвет, които не са народни представители. На закритото заседание са коментирани двете ресорни комисии в парламента, за които АБВ ще излъчи представители. Очаква се комисията по отбрана да оглави ген. Михо Михов, а комисията по спорта и младежта - проф. Борислав Борисов. Двамата са и зам.-председатели на ПГ на АБВ в Народното събрание. Тъй като Калфин влезе в състава на правителството, групата в момента е без председател. С двама съпредседатели да работи групата на АБВ е решено от ръководството на партията. Със сигурност единият ще бъде зам.-шефката на парламента Росица Янакиева. Заедно с бившата кметица на Перник на върха на групата се очаква да застане Мариана Тодорова или Иван Славов.

Семинарното меню на азбукарите снощи включвало дроб сарма, свинско печено с картофи, лека салата и шоколадова торта. В неформална обстановка хората на Първанов дебатирали и развиването на структурите по места заради местните избори идната година. Взето е решение всеки депутат да отговаря за още 1 или два региона, тъй като АБВ нямат народни представители във всеки регион.

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини