Нагли селяни присвояват общинска земя, кметът стяга спецотряд за да ги накаже

Милан Миланов се консултира със съветници от ДПС

Нагли селяни обработват общинска земя без да плащат. Обикновено те играят на търговне за наемането на ниви и пасища, но след като ги загубят подхващат да я обработват. Има случаи, когато се „присвояват“ по двадесет-тридесет декара наведнъж. Това стана ясно на сесия на местния парламен от изказване на общинския съветник от БСП Милан Миланов. Миланов призова за изготвянето на списък на нарушителите, които да бъдат строго санкционирани.

Съветничката от ГЕРБ Йорданка Гочева сподели опит, като шеф на Областната служба по земеделие. Тя каза,че поне два пъти годишно се оглежда държавния поземлен фонд.Ако има самоуправство виновните се наказват.

Градоначалникът сподели, че е формиран спецотряд, който започва светкавични проверки. За нарушителите ще има санкции.Ще бъдат ангажирани и селските кметове да оказват съдействие.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Сп
    справедливост
    1 0
    16:44, 20 ное 2014
    Какъв спец отряд ще прави кмета, като той много добре знае, но си трае.
  • 2
    Si
    sitizen
    1 0
    00:47, 25 ное 2014
    ами какво да правят хората като общината само лапа ли лапа?!? На кой е дала нещо, без да му смъкне кожата? Поне работят хората! Вземи им хляба Кмете, вземи им последните гащи и скъсаните ризи! Вземи ги и си ги наври в задника!

Още новини

Последни новини