Записките от тефтерчето на Филип Златанов са с един автор

Записките в тефтерчето на Филип Златанов, бивш председател на Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, принадлежат на един и същ човек. Това обяви в ефира на "Нова телевизия" Стефан Бенчев. Това е графологът, на когото тефтерчето е било дадено за експертиза, но преди той да си довърши работата, то изчезна.

От думите на експерта може да се направи заключение, че не са дописвани информации във въпросното тефтерче каквито тези се появиха напоследък.

На въпрос дали в тефтерчето присъства името на Делян Пеевски, Бенчев попита защо се заостря вниманието върху това име. "Не съм гледал по телевизията какво е показвано, за да кажа каква част е от написаното в тефтерчето", посочи още той.

Преди време в. "Капитал" съобщи, че името на депутата от ДПС Делян Пеевски и неуспял шеф на ДАНС, или инициалите му се срещат на поне четири места в скандалните бележници на бившия шеф на комисията за предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов. За тези страници прокуратурата не съобщи преди година, когато шумно огласи случая и когато на специална пресконференция прожектира извадки от тефтера на Златанов.

Бенчев подробно разказа пред телевизията какво се е случило на 5 ноември, когато този и други документи изчезват. Той тръгнал към столичното следствие на бул. "Монтевидео" като се объркал по пътя и спирал да пита. Накрая се наложило да спре, за да провери всичко ли е наред с колата му, тъй като други шофьори му давали сигнали за нещо нередно. Оказало се, че е спукал гума. Така и не се разбра дали при този инцидент или при предишното му излизане от колата е установил липсата на документите.

Не се разбра и защо не е позвънил в следствието, където са го очаквали, а се е обадил на 112 и е казал, че са изчезнали служебни документи от автомобила му. След като го свързали с полицията той едва на другия ден отишъл да подаде писмен сигнал по случая. Не можа да обясни защо не го е направил същия ден. Посочи, че не му е хрумнало да обясни, че става дума за особено важни документи.

Според Бенчев това са си обикновени документи, макар че съдържали взривоопасна информация за някои.

Случаят е от 5 ноември, а прокуратурата образува предварително производство на 11 ноември и след като информацията за липсата изтича в пресата.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини