Български министър е сочен като пример за измама на френската социална система

Френската телевизия M6 ще покаже бившия министър на инвестиционното проектиране Иван Данов като пример за човек, който точи френската социална система с помощи за безработни.

Данов официално е проверяван от Франция заради факта, че в периода 2004 – 2005 година е вземал помощи за безработен, докато в България е бил преподавател в УАСГ. Сигналът срещу Данов беше предаден от „Биволъ”, като той беше предаден на Френската служба по заетостта.

В сигнала са изложени фактите за помощите получени от Данов и доказателствата, че той не е имал право на тях, тъй като по същото време е живял и работил в България. Данов не отрича, че в края на 2004 година се е върнал като преподавател в УАСГ, а през 2005 година е създал архитектурно бюро. Архитектурната фирма на министъра се казва „Архитект Данов и партньори” и е регистрирана в съда на 10 март 2005 година.

В готвения от М6 репортаж се изкарва официална статистика за ощетяването на френската социална система от хора като Данов, информира ПИК. Френският публичен дефицит възлиза на 90 милиарда евро, като 80 млрд. евро са „на сметката” на хора като Данов. Материалът на М6 е озаглавен „Мними безработни, укриване на доходи, работодатели измамници – те ни струват 80 милиарда евро”.

Иван Данов стана министър на инвестиционното проектиране в правителството на Пламен Орешарски, след като първата кандидатура – на арх. Калин Тихолов, беше бламирана. Причината – Тихолов е основно действащо лице в аферата „Дюнигейт” и автор на скандалния Общ устройствен план на Община Царево, който позволи застрояване в природен парк „Странджа”. В застрояването беше намесено и името на депутата от ДПС Йордан Цонев.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ей
    ейтингон
    3 0
    20:44, 2 ное 2014
    Е и това ясно какво ще последва това искаме да знаем или пак ще заметем под килима И това е преподавател Ебати и преподавателите и университета и държавата Уволнето го тоя мръсник
  • 2
    32
    321
    1 0
    09:28, 3 ное 2014
    "хвала на такъви българи" - беше казал един човек....
  • 3
    Za
    ZABOBOL
    1 0
    09:43, 3 ное 2014
    Tihichko Danov rekal:-NE,komunist!

Още новини

Последни новини