Хасан Азис: Перперикон е сред важните приоритети на община Кърджали за развитието на туризма

Скалният град на траките „Перперикон” винаги е бил един от важните приоритети пред ръководството на община Кърджали за развитието на туризма. Това заяви кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис по време на заключителната пресконференция за тазгодишните разкопки на скалния град на траките, която той даде заедно с ръководителят на археологическия обект проф. Николай Овчаров и директорът на музея Даниела Коджаманова.
Пред журналисти инж. Азис очерта действията на общинската администрация по посока социализацията на археологическия обект, а освен това представи и идеи за нови проекти, свързани с нея.
„Общината не е пасивен наблюдател. Освен сертификата, който ще бъде издаден до две седмици за успешно завършилия европейски проект „Перперикон –дом на богове и хора”, вече сме кандидатствали пред Норвежкия фонд и Националната програма „Развитие и растеж на регионите” за отпускане на средства за консервация и реставрация на археологическия комплекс и изграждане на Посетителски център към него”, коментира градоначалникът.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини