Георги Кючуков:БСП се срути в смесените райони заради партньорството с ДПС

Георги Кючуков

Интервю с председателят на Областния съвет на БСП в Кърджали

-          Бюрото на БСП взе решение за пълен преглед на състоянието на партийните организации в Кърджали. Какво означава това?

-          Това означава, че ще се провери какво е реалното състояние на организациите. Какъв е реалният членския състав, какъв е отчетна на членския внос, каква дейност се развива. Всички тези неща, които гарантират организационния живот на структурите, целта е излизане от летаргията и активна дейност.

-          Има ли съмнения, че съществуват „кухи” партийни организации?

-          Вероятно тези съмнения всъщност водят да извода, че такъв анализ трябва да бъде направен.

-          Посочихте преференциалния вот като елемент от кампанията, който демотивира левите избиратели.Защо смятате така?

-          Защото той породи съмненията за някакво разединение в партийните структури. Паралелните предизборни кампании в никакъв случай не бяха полезни и дори отблъснаха хората и те не отидоха до избирателните урни.

-          Ще има ли санкции към хората,които провеждаха тези кампании?

-          Предстои да бъдат направени всички заседания на общинските съвети и едва тогава Областният съвет на БСП да се произнесе окончателно за това,какъв ще  бъде подхода към тези кандидати, които са си позволили да водят такъв род кампании.

-          Като основна причина за слабия изборен резултат посочихте сътрудничеството с ДПС. Това не е ли опит да избягате от проблемите в БСП?

-          Изтъквайки като основна причина за недобрите резултати повторното сътрудничество с ДПС, ние не изключваме отговорностите, които трябва да имаме като партия и това,че трябва да търсим причините и вътре в самата партия. Но резултатите в смесените региони категорично потвърждават нашето мнение за сътрудничеството с ДПС. В Кърджали, Търговище, Разград и Силистра БСП не успя да излъчи нито един народен представител, тенденция за спад на гласовете почти навсякъде е една и съща.Искам да отбележа, че повече от 20 години социалистите в Кърджали предупреждаваха за опасността ,която носи управлението с ДПС и за това ние дълго време бяхме „черната овца” на „Позитано 20”. За съжаление нашите опасения се оправдаха и това много ясно се вижда от резултатите на изборите.

-          Ще има ли промени в ръководството на БСП  в Кърджали?

-          Ако това е виждането на Общинския съвет, аз, като новоизбран председател,ще се подчиня на волята на съвета и ще работя в тази насока.

-          Какво да очакваме?

-          БСП трябва да поеме пътя към налагане на нови лица, на хора в активна възраст и на младежи.Това, което ще се случи е да търсим промяната като запазим приемствеността в партията. Надявам се следващото бюро да бъде съчетание от опита на по-възрастните и енергията на младите, за да е гаранция,че промяната в БСП ще се случи. Но ,пак повтарям, сега е нужно повече нови лица, необременени от миналото на партията.

Въпросите зададе:Коста Иванов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини