Започна гласуването за „Кмет на годината” 2014

Започна гласуването във II-я национален конкурс "Кмет на годината" 2014 започна. От днес до 31 октомври всеки интернет потребител може да даде своят глас в категория "Кмет на гражданите". Всеки има право да гласува за своя избраник само веднъж на 24 часа.
И тази година 264 кметове ще гласуват за своите колеги според постиженията им в 8 категории - „Успешно привличане на инвестиции”, „Усвояване на евросредства”, „Опазване на околната среда”, „Развитие на туризма”, „Адекватна реакция при криза”, „Поддържане и развитие на спорта”, „Осигуряване на условия за отглеждане на деца” и голямата награда „Кмет на годината”.
Градоначалниците ще могат да упражнят правото си на глас само веднъж за периода, чрез персонална парола за платформата на конкурса.
Организаторите от Портала на българските общини kmeta.bg ще даде още една специална награда - приз от екипа на медията. Той ще стане достояние на всеки градоначалник, който е печелил поне три пъти конкурса "Кмет на месеца".
За първа година финалната оценка и победителите ще се избират от Експертна комисия. Членовете на комисията ще са представители на научни, стопански и обществени институции, но ще бъдат запазени в тайна до деня на церемонията, като гаранция за безпристрасност. Експертната комисия ще се събере и ще вземе решение на 7 ноември.
Церемонията по раздаването на престижните кристални статуетки ще се проведе на 11 ноември 2014 г. в НДК и ще бъде излъчена по Българската национална телевизия. Обществената медия, заедно с "Дарик" радио е основен медиен партньор на събитието

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини