Пълна хегемония на ДПС в областта,ГЕРБ с гласове за мандат под въпрос

ДПС постигна пълна хегемония на предсрочния парламентарен вот получавайки 59 843 от общо 88 119 гласа в областта.

Имаме увеличение от 14 000 гласа или около 12 на сто. Използвахме максимално ресурса който имахме. Работихме много.Това заяви за Кърджали бг вести областния лидер на ДПС Бахри Юмер. Той каза, че ДПС има гласове за всичките пет мандата. Всичко обаче зависи от системата на изчисляване на мандатите Хеър-Ниймаер според , която ако АБВ и „Атака” влязат в парламента Движението ще загуби един мандат в Кърджалийско. На ГЕРБ им трябват 10 000 гласа за да вкарат народен представител, каза Бахри Юмер.

 Имаме над 10 000 гласа в Девети кърджалийски многомандатен район.Само в Кърджали са ни подкрепили 6 000 души,сподели областният координатор на ГЕРБ Цвета Караянчева.

   При съотношение четири към един мандата в парламента от Девети кърджалийски многомандатен район влизат Лютви Местан, Ердинч Хайрула,Шабанали Ахмед и Салиха Емин от ДПС и Цвета Караянчева от ГЕРБ.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    На
    наблюдател
    5 0
    08:14, 6 окт 2014
    БСП не съществува повече.осраха се за пореден път.милко с халшивата усмивка му пропари под краката .стига с неговите учителки папагали.Браво само на Цвета караяянчева.умна интелигентна красива.а за турците така ще е докато има българи гьоотверени.антибългаарска протурска партия - мафия. дърво им дай и ще гласуват.папагали прости
  • 2
    Са
    садас
    1 0
    08:29, 6 окт 2014
    Използвали ДПС последни ресурс ..... Много ще ми е кеф след 2 месеца да има нови избори . Да видим ДПС РБ БСП и ония мърди от АТАКА И ББЦ с къв *** ше плащат . Освен да фалират 2 ра банка .
  • 3
    На
    наблюдател от бсп
    1 0
    09:03, 6 окт 2014
    най простият от турците е бахри юмер.той е само за касапин на някоя улица и то в турция дето само крещят. националист до дъното на ..... не е за никакъв политик човек с такава омраза.не му работи въообще главата като заема крайни позиции. като толкова му държи и говори глупости защо не застане против местановци идругите които са агеенти на Държавна сигуурност.като местан доган и т.н. и т.н и т.н. но не му дзържи.значи прост и подмазвач

Още новини

Последни новини