Вижте какво остана от БМВ-то ковчег и прочетете какво казва братът на шофьора

Двама тийнейджъри по на 15 г. и момче на 16 г. от Пловдив издъхнаха на място в БМВ. Автомобилът е бил шофиран от 16-годишния Атанас Танков от Спортното училище в града, който няма книжка. Той е единственият оцелял от тежката катастрофа. Настанен е в клиниката на анестезиология и интензивно лечение на университетската болница "Св. Георги".

"Състоянието му е тежко. Има опасност за живота му. Получил е политравма - контузии на главата и гръдния кош, както и фрактура на пубисна кост", коментираха от здравното заведение.
Трагедията се е разиграла малко след 11, 30 часа. Предполага се, че БМВ-то с четиримата ученици се е движело с около 150 км/ ч. по ул. "Цар Симеон". Заради високата скорост Атанас изгубил контрол и се ударил последователно в пясъчен насип, дърво и стълб. След това неуправляемата кола навлязла в кръстовище на ул. "Цар Борис I" и се блъснала странично във втори стълб.

Няколко водачи, които станали свидетели на инцидента, спрели и се втурнали към автомобила. Един от тях успял да отвори шофьорската врата с чук. Атанас бил в съзнание и стенел от болка. Спасила го въздушната възглавница, която се отворила. Тримата му спътници обаче не давали признаци на живот. Минути по-късно пристигнали линейки и полиция. Близо 40 минути пожарникари рязали беемвето, за да извадат смачканите до неузнаваемост тела на момчетата. Части от разцепената кола можеха да се видят по платното часове след катастрофата.

В събота вечерта тримата загинали били на гости в дома на Атанас Танков и пренощували при него. Родители му били на ранчото си в пловдивско село. Бащата се занимава с каменоделство, изработва надгробни паметници.

"Прибрах се около 1 ч. вкъщи и намерих момчетата заспали. Познавам само едното, което е съученик на Наско в Спортното училище. Другите две са от квартал "Тракия"", разказа пред "24 часа" Иво Танков, братът на непълнолетния шофьор. 30-годишният мъж беше в шок от случилото се. Сутринта той спял, когато Атанас взел от неговата стая ключовете за семейното беемве. Събудили го съседи, които му съобщили страшната новина. Катастрофата е станала само на около 200 м от блока на Танкови.

"С брат ми бяхме приятели и всичко си споделяхме. Изобщо не знаех, че е можел да кара кола. Никога по-рано не е вземал беемвето, нито пък е искал ключовете", твърди Иво. По думите му брат му не пиел и не пушел. Тренирал академично гребане и досега е печелил доста медали. В събота бил на състезание. След него спретнал купон с приятелите си, а на следващата сутрин взел беемвето, за да ги разкара из квартала.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини