Залавят нагли тарикати с фалшиви номера на Маказа,сред тях банкер и рецидивист

Зачестяват случаите на заловени на ГКПП „Маказа-Нимфея” нагли тарикати,които искат да преминат в гръцко с фалшиви номера.Само за май случаите са два.Момчилградския районен съд осъди през лятото рецидивиста с основно образование Г.С.М. от Омуртаг,който с ладичката си с фалшив номер ВТ 22 32 АС се опитал да мине границата под носа на граничните полицаи.Това му струва глоба от 300 лева и съдебни разноски от 45 лева.Инцидентът се разиграва на 26.05.2014 г.

Само седмица по-рано баровец с БМВ също се опитва да заблуди граничните полицаи.Служителите на гранична полиция Кочеджиев и Кьосеиванов забелязали фалшивата регистрационна табела с номер К 95 94 АХ.Колата се водела на Мюмюн Осман Али от село Жълъдово.С нея обаче бил спипан наглец, родом от Джебелско ,който бил кредитен инспектор  в „Зират банк”-Бурса.Тарикатът с инициали Х.Ф.Х. с висше образование е осъден от момчилградските магистрати да плати глоба от 1000 лева и съдебни разноски от 45 лева.

И двамата тарикати,независимо от разликата в образователното ниво  се признали пред съда за виновни,за да избигнат наказателна отговорност и се отърват само с глоби.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини