Учител по английски език спечели шахматния турнир в Ардино

В рамките на есенните културни празници в Ардино се проведе традиционния общински турнир по шахмат. Тази година в спортната надпревара се включиха 16 шахматисти от Ардино, Млечино, Бял извор, Башево, Горно Прахово, Ябълковец. Организатори бяха местният клуб за спорт с ученици „Алада" и общината.
Турнирът се проведе по швейцарска система „Бергер" в три кръга. В първия, участниците бяха разпределени в четири групи, във втория в две, а в третия в една. Играеше се всеки срещу всеки.
След оспорвани партии, победител стана 35-годишният учител по английски език в СОУ „Хр.Смирненски” в Бял извор Еркан Хаджимустафа със 7 точки. На второ място се класира майсторът на спорта Красимир Митков от Бял извор също със 7 точки, трети и четвърти останаха Ервин Солаков от Бял извор с 6 и Мюмюн Ерхан от Млечино с 5 точки.
Главният съдия на турнира Реджеб Еминов обяви Еркан за победител, тъй като бе надиграл Красимир във финалната четворка. Той за пръв път печели шахматния турнир по време на панаира в Ардино. Играе древната игра от 16- годишна възраст. „Тази година състезанието бе много-оспорвано. Приветствам ръководството на общината, че подкрепят този спорт и всяка година организират турнири по шахмат”, заяви Хаджимустафа
Призьорите бяха наградени с парични награди от председателя на клуб „Алада" Месут Хайрулов.
Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини