Ресми Мурад призова бизнесмени от Турция с ардински корени да инвестират в родния си край

„Искрено вярвам, че хора от бизнеса в различни градове на Турция и с ардински корени вече ще изоставят емоционалните изблици и носталгия по адрес на родния край и ще се ангажират с изпълними проекти за разкриване на работни места за дейности особено за мъжката работна ръка. Нека си подадем ръце, за да превърнем Ардино в едно привлекателно място за живеене. Ако сме заедно успехът ще е по-близо”. Това заяви кметът на община Ардино Ресми Мурад пред ардинци, живеещи в южната ни съседка. В ресторант „Перла” се проведе вечер на Ардино, с тематична насоченост „Да инвестираме в община Ардино”. С мултимедийна презентация бяха показани обектите на територията на общината, където могат да се инвестират или да се реализират намерения за селски туризъм, за развитие на индустрия.

„Искаме Ардино да расте с икономика, с по-висок стандарт и качество на живот. ”, каза още Ресми Мурад и уточни че това са трудни намерения и човек няма как да ги реализира без подкрепа. Той изказа благодарност на всички съграждани и съмишленици, за това че са заедно и търсят възможности за решаване на тези много важни и жизнено значими проблеми да инвестират в Ардино, за да намалят безработицата и да подобрят качеството на живот.

Кметът на побратимената община от Нилюфер, Бурса – Мустафа Бозбей също призова бизнесмените от Турция с ардински корени да дадат пример на останалите като инвестират в родния си край. „Вярвам, че нашето сътрудничество ще продължи и занапред”, заяви Мустафа Бозбей. Той дари на Ресми Мурад уникална порцеланова ваза от Кютахия.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини