Пожарникарите от Кърджали най-добри по волейбол, жандармеристите – с най-точен мерник

Вчера се проведе финал на турнира по волейбол и турнир по стрелба по повод 100- годишнината от създаването на пожарната служба в гр. Кърджали. В състезанието участваха четири отбора, като първото място зае тимът на РС „ПБЗН"-Кърджали, на второ място се класира отборът на ГД „Охрана" – съдебна полиция, трети са волейболистите на Зоналното жандармерийско управление-Кърджали, а четвърти –  РС „ПБЗН"-Момчилград.
В турнира по стрелба се включиха пет отбора. Най-точен мерник показаха състезателите на Зоналното жандармерийско управление-Кърджали, които събраха 265 точки. На второ място е отборът на РУ-Кърджали с 253 точки, на трето – РС „ПБЗН"-Кърджали с 252 точки, на четвърто ГД „Охрана"-съдебна полиция със 187 точки и община Кърджали на пето със 168 точки. В индивидуалното класиране с 94 точки от 100 възможни първото място зае Даниел Момчилов от Зоналното жандармерийско управление.
Тържественото награждаване на победителите ще се състои на юбилейния концерт по повод 100 години от създаване на пожарната служба Кърджали с участието на артисти от Дома на културата, самодейци от ОДК, читалище „Родопски фар" и служители на пожарната – песни, танци, скечове, демонстрации на карате и др. Концертът ще бъде на 11 септември/ четвъртък/ от 18,30 часа в Дома на културата.
На 10.09.2014 г. на пешеходната зона на бул."България" пред сградата на ОД на МВР-Кърджали от 10 часа ще се проведе:
Парад на действаща пожарна техника и извършване на демонстрации пред гражданите на възможностите на наличната противопожарна и спасителна техника;
Откриване на експозиция на старинно пожарно оборудване, униформи, свързочни средства било на въоръжение в службите за ПБЗН през изминалите години и агитационни материали /табели и др./ на пожарна  тематика;
Възможност за направа на снимки от граждани с униформи и оборудване на пожарната служба;
Снимкова изложба на открито, изготвена с помощта на спортен клуб „Арда" за  дейността  на пожарната в миналото и сега.
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини