Солени глоби чакат местните партийни водачи за плакатна война по време на вота

Партиите се зареждат с плакати,от тях зависи дали ще има плакатна война

 Солени глоби чакат лидерите на местните централи на политически партии , ако унищожават или заличават плакати на своите опоненти. Само за това, че са закъснели да отстранят своите предизборни материали в седем дневен срок след гласуването ще броят до 5 бона. Това предвижда новия Изборен кодекс. В Заповед на кмета на Кърджали Хасан Азис,която бе публикувана тази сутрин изрично се забранява, както плакатната война, така и облепването произволно на града с постери.

Кметът е определил местата, където могат да се поставят плакати. Това са колонадата на читалище „Обединение”, стените на оградата на Основно училище „П.Яворов”, подпорните стени срещу ОКС, срещу пощенския клон 6609 в кв.”Възрожденци”, таблата в градинките и други. За поставяне на необозначени в заповедта места се иска разрешение от главния архитект.

Кметът е възложил контрола върху изпълнението на заповедта на началника на Районно управление „Полиция” в Кърджали и на шефа на отдел „Транспорт,рекламна дейност и общинска контрола” в общинска администрация.

Местният туристически бизнес призовава партиите на не загрозяват града ,впускайки се в плакатна война.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини