Кампанията за вота: 3D плакати, дарения, борби и малко песни

Днес започва предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. Партиите ще агитират с говорещи плакати, дарения, борби и малко песни.
18 партии, 7 колалициии и 5 независими кандидати ще се състезават за доверието на избирателите по време на кампанията. 

ГЕРБ влиза в кампанията с говорещи 3D плакати с лидера Бойко Борисов. Чрез специално приложение за смартфони и таблети, наречено "ГЕРБ", ще се сканира плаката и ще звучи гласът на Борисов, както и информация за кампанията. 

Ще се разчита на агитация в социалните мрежи, където ще има отделна кампания за повишаване на избирателната активност. 
Името на инициативата е "Гласувай, спаси България". 

Част от идеите на ГЕРБ са заимствани от кампания на германския канцлер Ангела Меркел.
Кампанията започва на 7 септември в "Арена Армеец". Както и при предишните кампании партията залага на Веселин Маринов и ансамбъл "Българе". 

Борисов очаква идеи и коментари за Управленската програма на партията, които могат да му се изпращат с лично съобщение във Facebook. Трите най-добри предложения ще ги публикува и ще се срещне с авторите им.

Този път БСП е решила да не харчи за концерти на откриването на кампанията, а да дари 60 000 лв. за бедстващите след наводненията в Мизия.
Кампанията се открива тази вечер в зала 6 на НДК с представянето на водачите на листи и предизборната платформа. 

Мотото на социалистите е „Достоен живот, справедлива държава“.

Концерти обаче ще има в страната, а бившият лидер на БСП Сергей Станишев ще се включи в обиколките накандидат-депутатите.

ДПС влиза "със схватка" в кампанията с турнира по мазни борби на името на Коджа Юсуф в шуменското с. Черно на 7 септември. В състезанието ще се включат 40 родни пехливани и 15 турски, съобщи "Преса". През лятото на 2011 г. в Хитрино тогавашният турски президент Абдуллах Гюл откри паметник на Коджа Юсуф.

Мотото на кампанията на ДПС е "Свободата е в теб".

Лидерите от Реформаторския блок се отказаха от национални обиколки, но все пак ще има концерти в някои градове. Сред групите, които ще участват, е "Фондацията".

Коалицията "България без цензура" на бившия журналист Николай Бареков открива кампанията си днес в Стара Загора със спектакъл на Нешка Робева и концерт на Деси Добрева.

„Ами, няма да правим плакат, в който да намигам като примадона, както ще намига г-н Борисов от техните плакати, кампанията ни ще бъде изключително проста”, 
каза Бареков. 

Специално за АБВ пък Емил Димитров-син и Дани Милев написаха песен.
Откриването на кампанията е на 5 септември в Летния театър на Варна с концерт на Тони Димитрова, Васил Петров и Дани Милев.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини