Сдружението на момчилградчаните в Бурса дари родилно легло на болницата

Сдружението на момчилградчаните в гр. Бурса, Р Турция дари на Многопрофилната болница „Д-р Сергей Ростовцев“ в Момчилград многофункционално родилно легло за АГ отделението. Дарението е на стойност 6 000 лева. Обединени от общата идея да превърнат здравното заведение в едно от най-предпочитаните места за лечение в региона, община Момчилград и Сдружението на момчилградчаните с общи усилия обновяват изцяло родилното отделение. Ремонтът трябва да приключи до броени месеци. Всички болнични стаи ще разполагат със санитарни възли, а старите легла ще бъдат заменени с нови. Модернизирането на болницата се осъществява със средства от благотворителни кампании и инициативи на местната власт.

МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“ вече има модерен облик след подмяна на старата дограма и топлоизолация на сградата по проект на община Момчилград за подобряване на енергийната ефективност, финансиран от Националния доверителен екофонд. От месец насам здравното заведение разполага и с ново отделение за долекуване и продължително лечение.

Родилното отделение пък става предпочитано за все повече жени и от съседни общини като Джебел, Кирково, включително от Смолян и Златоград.

Служителите от АГ отделението отчитат ръст на раждаемостта спрямо предходните години. Въпреки ремонта, обхванал всички части на лечебното заведение, тази година броят на новородените бебета се запазва.

Ръководството на община Момчилград и екипът на болницата изразяват благодарности на Сдружението на момчилградчаните и неговия председател Хасан Йозтюрк за оказаната помощ и подкрепа. „Момчилградчаните в Бурса се надяваме роднините и близките ни да бъдат лекувани качествено с помощта на съвременни апаратури и при най-добрите условия“, заявява Йозтюрк. Той благодари на Шереф Йолдаш, един от многото доброволци, откликнали на благотворителната кампания в Бурса за модерна болница в Момчилград.

Същевременно болницата е в трескаво очакване на нова съвременна апаратура за по-качествено здравно обслужване на пациентите си. Кметът Акиф Акиф извести, че до края на годината побратимената с Момчилград Голяма община Бурса ще осигури най-необходимите придобивки за отделенията. Той благодари на Реджеп Алтепе за съвместната им работа и добрите отношения между двете побратимени общини.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини