Солени глоби за кърджалийци,които не подържат гробовете на близките си,предлагат шведски опит

Шведите се грижат за надгробията на прародителите си с векове

   Солени глоби за близките на покойници, които не поддържат гробовете в гробищния парк на Кърджали иска шефът на общинското предприятие „Обредни дейности” Моника Атанасова, след разразилия се преди два дни пожар. Атанасова твърди,че голяма част от надгробията са занемарени и буренясали. Огънат лесно обхваща сухата растителност.

Кърджалийци жевели на Запад предлагат да се използва опита на шведския град Малмьо. Там до надгробията стоят табелки с адрес, телефон и имейл на потомъка на покойниците. При нужда всеки може да го извести , ако гробът на близките не е в добро състояние.Знае се и кой персонално отговаря за него. При шведите е въпрос на чест поколения наред да се грижат за надгробията на прародителите си.

След изборите ще поискам санкции за недобросъвестните кърджалийци.Ще внеса предложение в местния парламент. В момента нашето предприятие предлага срещу заплащане да поддържа гробовете.На месец сумата е десет лева,а за година сто.Единици са тези,които се възползват от възможността.Повечето кърджалийци смятат,че това е задължение на общинското предприятие „Обредни дейности”,сподели още Моника Атанасова. Атанасова твърди,че хиляди са съгражданите ни,които нехаят за надгробията на своите близки.В Европа глобите за това достигат до 500 евро.

Шефката на общинското предприятие също така призова кърджалийци,които посещават гробовете на свои близки да не оставят запалени свещи,а да ги гасят.Те са основна причина за пожарите на гробището.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ха
    Хан Крум
    0 0
    16:24, 2 сеп 2014
    Кой ще глоби управляващите на гробищният парк който е толкова занемарен че не можем да открием къде са ни гробовете!!!!!!!!!
  • 2
    As
    asparuh
    1 0
    19:38, 2 сеп 2014
    A moga li da popitam az kolko sa im zaplatite i pensiite na shvedite i kolko sa na bulgarite? Kato ste tolkova otvoreni moje da pomislite i za tova ;)

Още новини

Последни новини