Каракачанов: Близо 800 000 са мъртвите души и това предполага фалшификация на изборите

Изчистване на мъртвите души в избирателните списъци, активна работа срещу купуването на гласове и ограничаване на вота в Турция са залога за честни избори. Това заяви в „Седмицата" на Дарик лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов и съпредседател на коалицията „Патриотичен фронт", с която партията му ще се яви на изборите заедно с НФСБ.

„Около 800 000 са мъртвите души, което предполага една фалшификация на изборите. Второ, купуването на гласове. Няма полицейски началник и политик местен, който да не знае в даденото населено място кой е тарторът в купуването на гласове. Тези хора трябва предварително да бъдат извикани, съставени предупредителни протоколи, трябва да бъдат следени и трябва да бъдат санкционирани радикално, но не след изборите, а по време на самата кампания. Третият въпрос, който поставихме пред премиера Близнашки, е въпросът с гласуването в Турция. До четвъртък имаше заявки за 129 секции. До 8 септември, когато е крайният срок, може би ще станат и 300. Смятате ли, че е нормално едни хора, които постоянно живеят в Турция и които сега избраха Ердоган на власт, да определят и бъдещето на България", изброи Каракачанов.

По думите му всички тези въпроси касаят честността на изборите.

„В момента чрез изселнически организации в Турция, които се ръководят от турското външно министерство, а и от специалните служби на Турция, това е публична тайна, върви кампания да се гласува за ДПС. Това е кампания, организирана от турската държавна администрация. Кажете ми, честни ли ще бъдат изборите, ако в Турция се изсипят 200 000 гласа? Това са неща, за които говорихме с господин Близнашки и той ни даде уверение, че е набелязал съответните мерки. Организирахме среща, която ще имаме и следващата седмица с министъра на вътрешните работи", допълни Каракачанов.

Според него работата на това правителство се базира на две части - да организира честни и прозрачни избори и да пази финансовата стабилност в държавата.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Дж
    джефри ван без орден
    0 0
    17:25, 30 авг 2014
    след 25 годишно мотане на държавата разбрах че българия с тия български политици няма да ябъде и реших --купих на семейството фесове чалми шалвари станах член на дпс и ще гласувам за дпс Щом генералите са членове защо аз ефрейтора да се срамувам Пътя за европа минава през босфора --мъдра мисъл

Още новини

Последни новини