Ремонтните дейности по изграждането на Водния цикъл в Момчилград навлизат във финална фаза

Ремонтните дейности по изграждането на Водния цикъл в Момчилград навлизат във финална фаза. Тази седмица изпълнителите на проекта подменят водопровода на ул. „Капитан Петко Войвода“ в района на Старата джамия. Усилено строителство кипи и наул. „Гюмюрджинска“, където се полага нова канализация от кръговото кръстовище/посока Крумовград/ към Районния съд. По мащабния проект днес се изпълнява подготовка за асфалтиране на ул. „Тракия“ след цялостна подмяна на водопроводната и канализационната мрежа.

От тази седмица се въвежда организация на движението заради изграждане на канализационен клон на разклона за кв. „Мамулица“ във входа на града. 

Въпреки ремонта участъците няма да бъдат затворени за движение на превозни средства. Апелът към водачите е да бъдат внимателни и да останат спокойни и търпеливи.

В изпълнение на Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите" до края на седмицата ще приключи цялостното асфалтиране на ул. „Маказа“ от кръговото кръстовище до района на Автогарата.

Както е известно, община Момчилград е с одобрен проект за рехабилитация на улици, разкопани заради Водния цикъл. Ръководството на общинска администрация предприе този ход, тъй като за общините, изпълняващи проекти за Воден цикъл, от оперативна програма „Околна среда" са предвидени средства единствено за частично възстановяване на уличната и тротоарната настилка, където е прекарана канализация.

До момента по инвестиционната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ с чисто нов асфалт са покрити улиците „Шипка“, „Сан Стефано“, „Хаджи Димитър“, „Войнишка“, „Йордан Йовков“, „26 декември“, „9 септември“, както и части от улиците „Гюмюрджинска“ и „Васил Левски“.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини