Джамийското настоятелство в Ардино събира средства за организиране на мевлида в „Карапънар”

По инициатива на джамийското настоятелство в Ардино започна дарителска кампания за набиране на финансови средства за организиране на традиционния мевлид за здраве и берекет в местността „Карапънар” край село Правдолюб. 

„Целта на начинанието е да направим така, че всички, които се чувстват ардинчани да бъдат съпричастни към традиционната религиозна инициатива”, заяви Зеки Аптикадир, председател на джамийското настоятелство в Ардино.  Той съобщи, че досега на благородната инициатива се включили много фирми от територията на общината. Сред тях са  „Ардатех” ЕООД,  ЕТ „Фея”, ЕТ „Картал”, Панорама -2011”, „Бели Брези” ЕООД, „Рани мрамор” ЕООД, „Панотех” ЕООД, „НАРКООП” – Ардино.

Тази година традиционния мевлид за здраве и берекет в местността „Карапънар” ще се проведе на 23 август (събота). Oчаква се на мевлида да присъстват кметовете на побратимените общини Нилюфер и Картал – Мустафа Бозбей и Алтънок Юз, председателят на земляческото сдружение за културно сътрудничество „Егридерелилер” (ардинци) от Бурса и почетен гражданин на Ардино Ахмед Кахраман. Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини