Катерина Дерменджиева бе увенчана с короната на мини Кралица на Кърджали

Катерина Дерменджиева и малката Арзум обраха овациите

    Катерина Дерменджиева от Езиковата гимназия бе увенчана с короната на мини Кралица на Кърджали на състоялия се снощи конкурс в Дома на културата.Седемнадесетгодишната красавица учи немски и мечтае да стане ченге.Рисува и играе народни танци в читалище „Родопски фар”.Мини Крал на Кърджали бе №36,чието име така и остана неизвестно на публиката.Най дълго време на сцената прекара най-малката красавица –двегодишната Арзум.Тя получи специалната награда на журито за най-малка принцеса на конкурса.

 Общо 50 деца и младежи от 2 до 18 години се явиха на конкурса „Мини Крал и мини Кралица на Кърджали” от международната верига „Мини Крал и Мини Кралица ,свят”.Участниците бяха разделени в две категории-малки и големи.При малките първи бе Мартин Узунов,който освен лента получи и целувка от майка си.Кралицата остана неизвестна,защото побърза да си тръгне.

Конкурсът протече на два етапа.Първоначално участниците дефилираха с поредните си номера.След това се представиха с официални облекла и някакво изпълнение.Звучаха „Аз съм българче”,”Една българска роза”,”Детелини” и др.

  Имаше и дефиле на участниците с модни тоалети на фирмите спонсори на конкурса.В антрактите  чухме изпълнения на китка родопски песни от Жана и Димитър и на пиеси за цигулка в изпълнение на Любомир Толумбаджиев.

 За всички участници спонсорите осигуриха награди.Имаше и примамливи торти.Сред спонсорите бяха фирма „Гарс”,магазините „Ива”,”Джани”,”Зора”,”102 подаръка” и други.

Първите трима призьори ще участват във финалния кръг на конкурса,който ще се проведе в Бургас от 18 до 24 август.

  Конкурсът в Кърджали бе организиран от Модна агенция „Еонас” с изпълнителен директор Светла Димитрова.Журито бе председателствано от собственикът на правата на кункурса „Мини Крал и Мини Кралица ,свят”Йордан Бъчваров.В него бе и журналистската от „Нов живот”Радка Петкова.

Георги Кулов

Корона за кралицата
Мартин Узунов се отправя към обятията на майка си
Момчетата не се посрамиха
Дефилиране
Мини Мистър
Радостта на мама
Родопски песни
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини