По сигнал на БФС: Арестуваха футболист за черно тото

Съвместната оперативна работа на МВР и БФС доведе до арест за опит за манипулиране на мачове на юношеския национален отбор до 19 г.

На 31 юли полицията е задържала 20-годишен бивш футболист от отбори в А ФГ. Две седмици по-рано сигнал за опит за манипулиране на резултати от мачове на юношеския национален отбор до 19 г. е бил подаден от Българския футболен съюз (в лицето на неговия експерт по почтеността Марио Костурков) до Главна дирекция "Криминална полиция".

В резултат на проведените оперативни следствени действия са разпитани много лица, сред които и актуални национали от юношеския национален отбор до 19 г., участвал на финалите на Европървенството в Унгария. Тези футболисти са в същото време играчи на елитни клубове от А група, заради което е търсено съдействие и от тях.

"Българският футболен съюз би искал да изкаже своята благодарност на въпросните клубове за запазената конфиденциалност и оказаното пълно съдействие в хода на разследването. Със съжаление трябва да отбележим, че светкавичните действия, които трябваше да се предприемат в резултат на постъпилия сигнал, вероятно са повлияли до някаква степен в чисто психологически план на състоянието на националния отбор по време на Евро 2014. Българският футболен съюз обаче е твърдо решен да направи всичко по силите си, за да изкорени напълно манипулирането на мачове у нас", подчертават от БФС.

Действията по разследване и разширяване на кръга от лица, които имат отношение към извършваната престъпна дейност, продължават. По случая е образувано досъдебно производство по чл.307В от НК, което се наблюдава от Районна прокуратура - Ботевград.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини