БНР гостува в Момчилград за празника на града

Екип на Българското национално радио ще излъчва пряко от Момчилград в три поредни дни заради предстоящата Международна среща на момчилградчани. На 28, 29 и 30 юли /понеделник, вторник и сряда/ БНР ще излъчва на живо предаванията „В началото на седмицата“, „Пътищата минават и през село“ и „Часът на семейството“ с водеща Шевкие Чакър. Студиото ще бъде разположено в залата на КНСБ, където се провеждат заседанията на местния парламент. Предаванията са открити за гости и жители на града. 

Кметът на община Момчилград Акиф Акиф ще бъде гост в предаването „Нова седмица“, на 28 юли от 15.00 часа. Известният художник Камбер Камбер, председателят на момчилградчаните в Бурса Хасан Йозтюрк, дизайнерката Екатерина Садула, известна с изработването на нетрадиционни екоизделия са част от многото гости, които ще разказват за празника на града и красотата на Родопите. Слушателите на БНР ще чуят още преки включвания с най-актуалните новини около предстоящия празник, интервюта, коментари от организаторите и участниците в събитието.

Международната среща на момчилградчани се организира за пета поредна година. Основен организатор е община Момчилград с помощта на землячески организации от страната и чужбина. В програмата за празника на града, който започва на 28 юли и ще продължи цяла седмица – до 3 август, са включени разнообразни изяви на местни и гостуващи фолклорни групи и индивидуални изпълнители, спортни състезания и др. Тази година се очаква носталгията към родния град да събере над 5 000 земляка от страната и чужбина.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини