Заради Водния цикъл се въвеждат временни ограничения на движението в Кърджали

Въвеждат се временни ограничения в движението в кръговото кръстовище на автогарата в Кърджали. Новата организация се налага заради дейностите по изпълнението на Водния цикъл.

От 21 юли поетапно се ограничава трафикът в района на кръговото кръстовище при Автогара „ХХI век", а до края на месец юли и в участъка по бул. „България" в посока жп гарата Кърджали и изхода на града. Движението в посочения участък се пренасочва в свободното платно, което ще се промени в двупосочен режим на движение.

Причината е започналото изграждане на колектор 2 от кръговото кръстовище на автогарата до Пречиствателната станция в района на ОЦК. „Освен главен колектор ще се изградят и няколко връзки с хипермаркетите „Кауфланд" и Била" в този район. Ще се направят също допълнително дъждоприемни шахти, защото съществуващите не са достатъчни", обясни ръководителят на проекта „Интегриран воден цикъл на Кърджали" инж. Митко Синабов. Той уточни, че изграждането на колектор 2 по бул. „България" в частта му от кръговото до бившия селскостопански техникум трябва да приключи до един месец. Разстоянието е 1,3 км, а целият колектор е 2 км. Предстои да се въведе нова организация заради Водния цикъл и по новия мост на Арда и кръстовището в кв. Възрожденци. „До началото на септември трябва да приключим и двете възлови места за бъдат готови", увери инж. Синабов.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини