Кирил Хаджиев – Делчо Раев и Русена Сланчева- Ирена Мишонова взеха златото в Кърджали

В четвъртият турнир от Националната верига по плажен волейбол за мъже и жени, в Кърджали, след съвсем заслужени битки на пясъчния корт, златото грабнаха Кирил Хаджиев-Делчо Раев и Русена Сланчева – Ирена Мишонова. С тези победи лидерите сложиха към ранг листата по още 400 точки на отбор. И в двата финални мача битката беше люта и нямаше място за грешки.
При жените оспорваната надпревара за първото място беше между националните съзстезателки на България Сланчева –Мишонова и победителките от миналия турнир в Кърджали Олга Кръстева – Гергана Докузова. Мачът почти през цялото време вървеше точка за точка, но прецизната игра и спортния хъс на победителките от Смолян решиха крайният резултат с 2:0 гейма ( 21:18; 21:17).
По-инфарктна беше срещата при мъжете. На пясъчният корт на комплекс „Арпезос” един срещу друг застанаха националите на страната и възпитаници на кърджалийската школа Николай Колев – Константин Митев и Кирил Хаджиев – Делчо Раев. И двата отбора дадоха всичко от себе си за да спечелят златото и доказаха, че не напразно представят България на международни състезания. Екзалтираната публика аплодираше всяка точка и се наслаждаваше на битката пред волейболната мрежа. В турнирът от най-висок ранг в страната се стигна до жесток тайбрек. Но мачболът закова Кирчо Хаджиев. Срещата приключи с 2:1 гейма (21:11;19:21;12:15) в полза на Хаджиев – Раев.
Наградният фонд в четвъртото издание на Националната верига по плажен волейбол за мъже и жени е най –голям в страната и е на стойност 10, 200 лв.

Крайно класиране при жените:
1. Русена Сланчева – Ирена Мишонова
2. Олга Кръстева – Гергана Докузова
3. Ася Динова – Светла Ангелова
4. Дани Найденова – Теодора Симеонова

Крайно класиране при мъжете:
1. Кирил Хаджиев – Делчо Раев
2. Николай Колев – Константин Митев
3. Теодор Маринов – Иван Латунов
4. Тома Станков – Силвестър Иванов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини