Бахри Юмер стяга партийните редици в Кърджалийско, не е изключено предизборно сътрудничество с ГЕРБ

ДПС да е втора политическа сила след парламентарния вот наесен. Тази задача поставил лидерът на партията Лютви Местан на закрито заседание на Централния съвет. От движението изчислили, че имат потенциал да увеличат резултата си в сравнение с получения на предишните парламентарни избори през май 2013 г. Резервите са 100 000 от страната, 15 000 от Западна Европа и 50 000 от Турция. Така може да постигнат 600 000 гласа, което ще е максималният резултат.

Минималната цел е 40-45 депутати, максималната - дори 60, ако се реализират очакванията, разкриха за „Преса“ участници в сбирката. Всяка областна и общинска структура е представила разчети с колко може да допринесе за общия подем. До 10 август общинските организации трябва да представят на областните съвети своите номинации, те да ги обобщят до 15 август и изпратят в централата, където имат последната дума.

До 30 август листите на ДПС ще са готови. Активисти коментираха, че този път традицията на обновление и приемственост, която обикновено означаваше половината депутати да са нови, този път да бъде нарушена в полза на опита. „Просто за тази една година много от колегите в парламента не можаха да разкрият потенциала си“, посочиха от ДПС.

На заседанието Местан представил кратък анализ за политическата ситуация в страната. „Предсрочните избори са неизбежни“, казал той и отчел, че провалът на БСП на евровота съкратил живота на правителството. Въпреки това отношенията между двете партии не са окончателно прекъснати. Не е изключена и възможността за предизборно сътрудничество с ГЕРБ. „Ние врати не затваряме“, категоричен бил лидерът на ДПС. Очаквано Лютви Местан оглави предизборния щаб.

Доайенът сред областните лидери Бахри Юмер от Кърджали призовал за стягане на партийните редици и бил подкрепен от Местан.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини