Трети случай на посегателство върху екип на Спешна помощ в Кърджалийско,полицията взема линейките под закрила

Д-р Атанас Митков

 Полицейското управление в Момчилград ще осигурява закрила на екипите на филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в рискови райони. Униформени служители ще съпровождат медиците в случаи, когато има опасност за тяхната сигурност. За това са се договорили шефът на полицейското управление Айнур Реджеб и директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали д-р Атанас Митков.

Д-р Митков благодари чрез медиите на полицията за светкавичната й реакция при инцидента през уикенда в село Сушево, когато бе задържан четирисет и девет годишен местен жител. Той повикал линейка за болния си син, но се нахвърлил с ругатни върху екипа.Нанесъл и удари върху линейката.

Бащата-гамен бил задържатн. Убеден съм,че той ще понесе наказание, съответстващо на цялата строгост на закона, каза още д-р Митков. Шефът на ЦСМП припомни, че това е трети пореден случай за нападение върпху екип от медици в Кърджалийска област.Първият е също в община Момчилград.Тогава бе бит фелдшер.Сега се разследва инцидент в Чернооченско.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини