Георги Еленков от ГЕРБ отказа да влезе в парламента

Георги Еленков от ГЕРБ поиска прекратяване на депутатските му пълномощия още преди да влезе в парламента. Той трябваше да заеме мястото на Красимир Стефанов.
За депозираното от Еленков заявление съобщи от трибуната председателят на парламента Михаил Миков. Мотиви не бяха посочени. Народните представители гласуваха и я приеха със 172 гласа.

Еленков е от 29 многомандатен район Хасково, юрист, председател на Общинския съвет в Свиленград. Като следващ в листата на ГЕРБ, той трябваше да влезе в парламента на мястото на подалия оставка депутат Красимир Стефанов. След като преди няколко месеца бившият шеф на НАП се отцепи от ПГ на ГЕРБ и стана независим, на 1 юли напусна Народното събрание. Тогава той се мотивира с думите:

"Искам така да се разгранича от това политиканство и интригантство в парламента, които ми идват в повече. Искам да се съхраня като експерт".

Междувременно лидерът на "България без цензура" Николай Бареков заяви, че ще го привлече за експертна помощ.

Днес парламентът обсъжда ветото, наложено от президента върху промените в Закона за защита на конкуренцията, който ограничава някои права на търговските вериги в полза на производителите. Сред измененията са въвеждането на забрана за злоупотреба с понятието "по-силна позиция при договаряне", както и изискването търговците с над 50 милиона лева оборот да направят публични договорите с доставчиците си.

Във времето за парламентарен контрол на депутатски въпроси ще отговарят вицепремиерите Зинаида Златанова и Цветлин Йовчев и министрите Петър Чобанов, Димитър Греков, Станислав Анастасов, Таня Андреева, Анелия Клисарова и Мариана Георгиева.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини