Областният поиска от кметовете спешни мерки за безопасност на движението

Областният управител на Кърджали Бисер Николов отправи апел към кметовете на общини да предприемат спешни мерки за обезопасяване на рисковите участъци от уличната мрежа, за да не се създават условия за пътнотранспортни произшествия. Необходимо е да бъдат възстановени маркировки на пешеходните пътеки, да се ограничи достъпа на превозни средства до пешеходните зони, да бъдат обезопасени пътни участъци край детски градини, училища, детски площадки за игра, автобусни спирки с повдигнати неравности, за да бъде ограничена скоростта при управление на превозни средства.
В писмото, изпратено до кметовете на 8 юли, е припомнено, че в гр. Кърджали служители от сектор „Пътна полиция” са извършили оглед на съществуващите пешеходни пътеки по уличната мрежа. Установено е, че е нужно спешно възстановяване на маркировките, очертаващи пешеходните пътеки по всички улици на града.
Необходимо е също да се обърне специално внимание на участъците, свързани с движението по пътя към ГКПП”Маказа – Нимфея”, тъй като трафикът е засилен по време на летния сезон и ще продължава да се увеличава през юли и август, се казва още в писмото.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини