Малките тенисисти от “Паисий” гостуват на връстниците си в Люлебургаз

Ученици от СОУ „ Отец Паисий“, посещаващи СИП тенис,организирани от тенис клуб „Орфей“ град Кърджали посетиха Люлебургаз ( Турция). Децата и техните родители, водени от г-н Христо Чобанов, бяха специално поканени от турския треньор по тенис Енвер Ордукая. Дългогодишно приятелство свързва двамата спортни деятели, още когато Енвер работи в Текирдаг. След пенсионирането си г-н Ордукая създава тенис клуб в Люлебургаз.
Нашите малки спортисти бяха лично посрещнати от кмета на Люлебургаз г-н Емин Халебак. В чест на гостите бе организирано тържество, чиято програма включваше разходка из забележителностите на града и кулинарно пиршество.
Вторият ден се превърна в празник на спорта и неподправените детски игри, започнал с тенис турнир между децата от Кърджали и Люлебургаз, премивайки през скокове на батут, симулация на играта „ Сървайвър“ и плуване, за да завърши с разрязването на огромна торта.
С много топлина в сърцата, хубави емоции и красиви спомени децата очакват своите връстници от Люлебургаз да върнат визитата на 20 и 21 септември в Кърджали.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини