Местан най- желан събеседник на приема в посолството на САЩ, двама от Кърджали сред поканените

  Лидерът на ДПС Лютви Местан бе най- желания събеседник на приема в американското посолство даден от Н.Пр.Марси Рийс. Той разговаря, както с домакина си,така и с партньорите от БСП Мая Манолова и Михаил Миков. Сред  гостите бяха още премиерът Пламен Орешарски, главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджъ, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Кърджали бе представен от председателя на дружеството „Приятели на САЩ”Валентина Иванова и журналистът от Кърджали бг вести Георги Кулов.

    Тазгодишният прием в чест на Деня на независимостта на Съединените американски щати бе посветен на щата Тенеси. Тенеси е избран, защото се навършват 20 години от сътрудничеството между Националната гвардия на щата и Българската армия. Освен това Тенеси е родина на кънтрито, на Елвис Пресли, Доли Партън,”Джак Даниелс”,”Харлей Дейвидсън”.

  Хората в Тенеси са много гостоприемни. В това отношение България прилича на американския щат , отбеляза в словото си посланик Марси Рийс.Тя припомни,че на Четвърти юли американците се събират в двора на барбекю  с чаша уиски. Освен семейството присъстват и съседи и приятели. Този ден е не само семеен празник. Той е празник и на свободата , която прави САЩ специални. Посланик Рийс цитира американския президент Ейбрахам Линкълн, който определя демокрацията,като обществен порядък от хората за хората.

  По традиция бе почетен американския флаг. Марио Бобоцов, ученик от Националното музикално училище изпя  химните на България и САЩ.

  Гостите имаха възможност да се снимат с „Харлей Дейвидсън”,както и с портрет на Елвис.

Кърджали бг вести

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини