Предприемчиви гърци направиха сайт на български, отвежда ни директно до Бяло море

Предприемчиви гърци от Комотини направиха сайт на български, който ни отвежда директно на Бяло море. В него са заложени данни за хотели, музеи, ресторанти, магазини, плажове. Всеки обект е обозначен на карта с JPS адрес и може да бъде намерен с лекота от българските туристи. На ден около 500 българи влизат в сайта. Във фейсбук приятелите са около 4000. При това сайтът е на един месец.

 Започнахме да работим по сайта през февруари. Идеята бе провокирана от невероятно големия интерес към Комотини и крайбрежието от страна на български туристи. Назовахме сайта Komotini.bg. Това споделиха пред медиите в Кърджали създадетелите на сайта Ставрос Фанфарис и Теодорис Барзакас от Комотини. Те работят в тясно сътрудничество с гръцката издателска група „О,Хронос” от Комотини и българската фирма „Император”ООД.

    Инфраструктурата на Комотини и крайбрежието се оказаха неподготвени за притока на толкова български туристи. Ние искаме да задоволим интереса им от това в кой хотел да отседнат до това на кой плаж да отидат, както в кои магазини да намерят търсените от тях стоки, казаха още създателите на сайта. Те посочиха, че в най скоро време чрез Komotini.bg ще могат да се правят резервации за хотелите и дори за маса в ресторанта.

 Очакваме интересът тепърва да се засилва. Затова информацията в сайта се обновява ежедневно. Сега качихме данни за институциите, които може да търсят българите при нужда: Бърза помощ, полиция, болници, казаха още Ставрос и Теодорис.

На презентацията на сайта, която се състоя в Бизнесинкубатора, присъства и кметът на Кърджали Хасан Азис. Той припомни, че през 2004 г. е водил група кърджалийски журналисти, които се срещнали със свои колеги в Комотини. Още тогава българите предложили сътрудничество. Очаквам сега в Кърджали да се намерят хора,който да създадат сайт на гръцки за гостите от Гърция, подчерта Хасан Азис. Той определи начинанието на Ставрос и Теодорос като много полезно и навременно.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини