Две фотоизложби прехвърлиха мост от Кърджали към САЩ

 Две фотоизложби в Керимовата къща прехвърлиха мост между Кърджали и САЩ. Те бяха открити снощи от кмета на града Хасан Азис и народният представител Цвета Караянчева.

Близо четиридесет младежи от фотоклуба „От черно до бяло” от Обединен детски комплекс представиха свои фотографии. Сред тях имаше перфектни пейзажи и впечатляващи портрети. Младите творци излагат свои творби всяка година. Обикновено това става за Деня на Кърджали. Това каза за Кърджали бг вести ръководителят на клуба Антония Грозева.Годишните изложби са традиция от създаването на клуба през 2000 г.Творби представи и дъщерята на Антония Виктория,която също членува в клуба. Млади творци пяха и танцуваха, за да обединят ефектът от няколко изкуства в едно.

Също в Керимовата къща бе представена изложбата „Националните паркове на САЩ”. В експозето си председателят на Дружеството „Приятели на САЩ” Валентина Иванова изрази задоволство от това, че двете изложби се представят заедно,защото красотата няма граници. Тя посочи, че през 1872 г. Конгресът на САЩ създава Национален парк Йелоустоун с площ от 2 млн.акра. През годините много природни забележителности и исторически места получават такъв статут и днес системата на националните паркове на САЩ включва 398 парка, разположени на 3,6% от площта на страната. Те са повече от 34 милиона хектара и ще бъдат запазени за бъдещите поколения.

Валентина Иванова обяви, че през февруари 2015 г. дружество „Приятели на САЩ” ще навърши 25 години от учредяването си. Един от проектите за тази годишнина е свързан с фотографията. Тя обяви пред младите фотографи началото на фотоконкурс „Приятели”. До 15 октомври ще се събират творби на ученици от VІІ до ХІІ клас. Международно жури ще определи победителите.

Приветствие към младите творци отправиха кметът Хасан Азис и народният представител Цвета Караянчева.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини