Милко Багдасаров: Станишев е национален капитал

В кризисни моменти БСП не само, че не се разцепва, а по-скоро се консолидира и мисля, че това ще се види още при следващите избори. Нашите структури са обединени около партията и лидера и в голяма степен не споделят това, което чуват ежедневно. Това каза депутатът от БСП Милко Багдасаров пред БНР.

Според него партията е направила грешка на евроизборите, като не успяла да обясни на избирателите си, че има една от най-ярките политически фигури в Европа за водач: Лидерът на партията Сергей Станишев е една от най-ярките политически фигури в Европа: Фигура, която България не е имала 60 години назад и едва ли ще има 60 години напред, защото Сергей Станишев не е капитал само на БСП, той е национален капитал и трябва да го използваме в бъдеще време.
2-3 месеца преди изборите е немислимо да се говори за ново ръководство на партията, смята депутатът:

Структурите на БСП в Кърджали не одобряват 5-и октомври като дата за провеждане на парламентарните избори, защото съвпада с празника Курбан байрям: Тази дата е предпочетена от БСП и с ясното и вече оповестено съгласие на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. В резултат на многото пиене на кафета те постигнаха един джакпот по отношение на желанието си да се случат избори точно на най-подходящата за ДПС дата. Тази дата рефлектира пряко върху мотивацията, която получават избирателите на ДПС. Най-малкото, което се случва, е, че идвайки от съседни страни, избирателите на движението променят и мотивацията, и ориентацията на местните жители в смесените райони.

Според Милко Багдасаров е рано да се говори кой ще спечели изборите, защото много неща ще станат ясни по време на предизборната кампания и много истини трябва да се кажат. Той предполага, че това ще залегне и в кампанията на БСП: Много от нещата, които се случиха през последните дни, трябва да намерят отзвук в обществото. Трябва да се каже ясно кой къде бута държавата, да се види каква е ролята на БСП и в частност на председателя, за да може да се оцени това, което ние правим като партия и като хора, които мислят за държавата.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини