Красотата на Родопите събрана в Керимовата къща

Днес в Керимовата къща младите фотографи от Клуб „От черно до бяло” при ОДК ще открият изложба с най-добрите снимките, които са направили през изминалата година. Ще видим красотите на България и на Родопите, така както те са ги усетили и изживели и мигове от нашето ежедневие, както са успели да ги уловят, демонстрирайки ни своето фотографско майсторство.

 Поздрав към младите кърджалийски творци ще отправи Дружество „Приятели на САЩ”, показвайки фотоизложбата „Националните паркове на САЩ”. В нея се представят красиви гледки, които събуждат необикновено чувство на удивление и внушават благоговение към природата.

През 1872 г. Конгресът на САЩ  създава Националния парк Йелоустоун с площ от 2 милиона акра.  През годините много природни забележителности  и исторически места получават такъв статут и днес системата на националните паркове на САЩ включва 398 парка, разположени на 3.6% от площта на страната.  Това са повече от 34 милиона хектара, които ще бъдат запазени непокътнати за бъдещите поколения.

Националните паркове са повече от забележителности, паметници и територии, повече от планини, гори, езера и геологични чудеса.  Те представляват част от американската душа. Те са културни икони на наследство и идентичност, запазили девствеността на природата и пионерския дух на Съединените щати.  Само през миналата година са посрещнали повече от 277 милиона посетители.

Фотоизложбата „Националните паркове на САЩ” е подготвена от Посолството на САЩ в България по материали на Службата за националните паркове и се показва от Дружество „Приятели на САЩ” в навечерието на 4 юли – Националния празник на Съединените щати. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини