Скандали за чаши „Ариана”,холандците от „Хайникен” ни преметнаха като за световно

В ежедневие се превърнаха скандалите в кърджалийските бакалии за рекламни чаши на бира „Ариана” посветени на Световната купа по футбол.Собствениците на марката холандците от „Хайнекен”се опитаха да ни отнесат,както техният отбор отнесе испанците.И се получи.В мрежата бяха пуснати само 250 000 чаши.А продадените бутилки с бира с точки за тях многократно повече.Нервни фенове обикаляха от бакалия на бакалия в Кърджали с капачки за да си получат обещаните чаши,но уви не се получи.Даваха им отрицателен отговор.Скандалите отнасяха магазинерите.На финала на обявената промоция-края на месец юни чаши имало само в един хипермаркет,но и там са свършили.

Още на старта на световното производителите и дистрибуторите на бирата „Ариана” си вкараха автогол. Те обещаваха в продължение на месец награди като за световно, но подлъгаха много от своите фенове. Любители на футбола в Кърджали мечтаеха да отпият бира „Ариана” от рекламна чаша за мондиала. Всеки би искал да има в домашната си колекция спомен от световното. Дори само за това,че не може да си позволи да го посети.

Производителите и дистрибуторите на „Ариана” заляха града край Арда с бира на промоционални цени. И когато кърджалийци събраха необходимите брой точки от капачките за да си получат рекламна чаша се озоваха с пръст в устата. Оказа се,че чаши има за заведения , но не и за магазини. Клиентите се препращат от бакалия на бакалия. Търговци се вричат, че ще развалят договорните си отношения с доставчиците, затова че клиентите им са останали подлъгани. Дори търговски вериги се оказаха в невъзможност да задоволят търсенето на клиентите си.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини