Фурор за театралната трупа от Езиковата на фестивала „Арлекин”

За трета поредна година театралното студио към ГПЧЕ „Христо Ботев” участва в ученическия театрален фестивал „Арлекин” в град Нова Загора. Целта на форума е да насърчи ученическото театрално творчество и да популяризира театралното изкуство сред учениците. Пиесата „Зона Замфирска” докосна сърцата на публиката, а таланта на младите актьори бе оценен от организаторите на фестивала, които единодушно я обявиха за една от най-добрите пиеси на изданието на „Арлекин”-а през тази година.
Младите талантливи любители - актьори от Езиковата гимназия потопиха зрителите в приказната атмосфера на един далечен свят и представиха реалността и проблемите на обществото през призмата на хумора и сатирата. Вечната тема за всепобеждаващата любов между младите, независимо от техния класов произход бе пречупена през виждането на режисьора Атанас Атанасов. За успешната реализация на проекта и умелите актьорските превъплъщения на учениците заслуга има и дългогодишния ръководител на театралната трупа Калина Ирикева. Изявата на кърджалийските театрали бе посрещната с аплодисменти от публиката на фестивала, която от сърце се смя на комичните ситуации, разиграни на сцената. Изключителен бе и интересът към пиесата от страна и на другите участници във форума. Дълго след представлението зрителите се снимаха с актьорите от театралното студио и искаха автографи от тях.
Включването на учениците от ГПЧЕ „Христо Ботев” в подобни извънкласни дейности е успешна практика в подпомагане на развитието ученическото театрално изкуство в гимназията и начин за реализиране на таланта и творческия потенциал на нейните възпитаници.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини