Скандал с Купата на кмета на Кърджали,псуват турски треньор в Стремци

Хабил Кара

Турски треньор е бил псуван от публиката на международния турнир по борба за кадети за Купата на кмета на Кърджали в Стремци на 24 май.Неприлични подвиквания били отправяни към него от пияни зрители,настанили се край тепиха. Това съобщи за Кърджали бг вести в Одрин Хабил Кара. Кара е родом от Варненско. Бил е 12 години треньор на турския национален отбор за момичета и кадети. В момента тренира кадетите на Одрин. Той изрази също огорчение от съдийството,което според него било пристрастно.”Детето като го закопаеш го губиш.Момчетата споделили в къщи пред родителите си,че били ощетени и псувани. Сега родителите не искат да ги пускат на тренировки и състезания”, казва Кара.Той заяви, че редовно е по турнири в България. Бил е напоследък в шест големи града. ”Никъде не ни посрещнаха грубо.Напротив отношението бе топло.Само в Стремци е така. Повече пари да ми дават няма да стъпя там”, врича се турския треньор.

Той е един от хората, които помага на български клубове.Осигурил е петнадесетдневен лагер на отбора на Димитровград. Гостувал му и тим от Бургас.

По ирония на съдбата тепиха, на който се провежда международния турнир по борба за Купата на кмета на Кърджали е подарен от него на Стремци.

Велиятин Вели собственик на клуба по борба в Стремци и организатор на турнира заяви ,че е изненадан от думите на Хабил Кара.Не съм чул нито лоши думи нито освиркване.Веднага щях да реагирам,сподели Вели.Той каза, че в турнира са участвали 19 отбора и нито един не е имал претенции към домакините и съдийството.Вели каза още,че Кара тръгнал припряно да си ходи и не останал за чевермето,което било приготвено за треньори и съдии.Той се извинил че има работа.

„Нищо не ми каза.Щях да реагирам.Това не е спортсменско.”,сподели още Велиятин Вели.

Тази седмица кадетите на Стремци отиват на турнир в Русе.Имат двама републикански шампиони.Ако спечелят и се докажат отиват на световно първенство.

Георги Кулов

Велиятин Вели
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини