„Татулски вечери“, огнено шоу и хартиени фенери в „Нощта на Орфей“

Музикалният фестивал „Нощта на Орфей“ събра стотици жители и гости на Момчилград, дошли да се докоснат до магията на тракийското светилище край село Татул. Изпълненията на великия композитор Стефан Диомов и формацията му „Петте сезона“ забавляваха деца и възрастни с популярни български парчета. От сцената звучаха народни песни, като самият Диомов поведе дълго хоро на сцената под тракийското светилище.

„Бургаските вечери са красиви и незабравими, но също толкова впечатляващи са и татулските вечери“, каза известният бургаски композитор. Той е за първи път в Момчилград. Впечатлен е от подредеността и уюта на града, както и от топлото посрещане и положителната енергия на местните хора.

„Едно невероятно и неповторимо изживяване. С всяка изминала година „Нощта на Орфей става все по-интересна - вино, музика, танци, хора и много настроение и емоции“, отбеляза един от редовните гости на музикалния фестивал Сабиха Местан, зам.-директор на ДКТ „Димитър Димов“.

„Независимо от притесненията ни за дъждовно време съм Ви изключително благодарен, че уважихте нашият празник. Най-хубавото от всичко е, че „Нощта на Орфей“ си има своя собствена публика. В сравнение с много културно-исторически паметници в България Татул е един от най-добре проучените и социализирани археологически обекти, който допринася както за развитието на туризма, така и за обогатяването на културния живот на община Момчилград“, заяви в приветственото си слово зам.-кметът Ерол Мехмед.

Той награди велосипедистите, изминали първи традиционната по туристическия маршрут от Момчилград до Татул. Първо място зае Владислав Маринов. Ученикът беше награден с велосипед. Подгласниците на победителя получиха парични награди.

Празничната нощ бе съпътствана от уникално огнено шоу на група „Дивинитас“. Талантливата солистка на вокален състав „Златна ябълка“ Микаела Чаушева изпълни песента „Нашата мила родна страна“. Ансамбли от Кърджали се включиха с народни песни и танци. Фестивалът приключи с пускането на огнени фенери над тракийското светилище, а програмата бе закрита със заря.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини