„Арда 1924”триумфира с купа „Меаца” на футболния турнир в Кърджали

Купа"Меаца"отиде при "Арда 1924"

Децата от „Арда 1924” вдигнаха купа „Меаца” на  турнира,  организиран от Българския футболен съюз в Кърджали. Отличието те спечелиха след оспорван финал срещу „Кинекс”-Кърджали. Мачът бе белязан от много голови положения, които се редуваха пред двете врати. Вратарите на двата отбора бяха безпогрешни. Успя да се разпише Младен от „Арда 2014”. На полувремето той размени реплики с треньора Петър Бумбаров ,но се зарече да се реваншира с гол и успя. Мачът бе белазян от професионалното и безпрестрастно съдийство на най-изявеният ни рефер Димитър Андреев.

  Общо десет тима от областта и гостуващия отбор на Златоград взеха участие в надпреварата за купа „Меаца”,която продължи два дни на стадион „Дружба”. От фирма „Меаца” предоставиха наградите и храна за отборите. Екипите бяха осигурени чрез БФС от Министерството на визическото възпитание и спорта.

  Повечето мачове бяха много оспорвани, какъвто бе и финалът. За трето и четвърто място играха тимовете на „Искра”,Черноочене и „Родопи 1935”. Чернооченци успяха да нанижат две попадения и заслужено спечелиха третото място.

В края на турнира се състоя скромна церемония по връчването на призовете. Купата победителите получиха от ръцете на собственика на фирма „Меаца” и спонсор на турнира инж.Фахри Идриз. В словото си той посочи, че малките футболисти са изпълнили сърцата на публиката и специалистите със сърцатата си игра. Всички вие заслужавахте купата. Вярвам във вашето бъдеще.Вие ще спечелите още много купи, много по високи отличия от нашето, каза още Фихри Идриз.Очаквам от вас да излязат футбулисти от класата на Роналдо и Меси, подчерта спонсорът.За Кърджали бг вести той отбеляза,че трябва да се инвестира в децата, които градят бъдещия „Арда”. Той ще осъществи мечтата на поколения кърджалийци да имаме отбор в „А” група.

Областният представител на БФС Тургай Али посочи,че публика,родители и специалисти два дни са загърбили световната купа в Бразилия и с по голямо вълнение са гледали турнира в Кърджали.

Купа за най-добър детски отбор на областното първенство за 2013-2014 г. получи „Арда”-Кърджали.

За най-добър вратар на турнира бе определен Делчо Милчев от „Арда 1924”,а за голмастор  Благовест Чаушев от „Вихър”-Златоград.Най-малгия играч бе от „Кинекс”-Кърджали.

Георги Кулов

Победният гол на финала
Фейрплей
Триумф след гола
Победителите в турнира
Арда-Кърджали с купа за областен победител
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини