Кърджалийски асове на плажен волейбол ще представят България на Европейското

4 български двойки са вкючени в схемата на турнира по плажен волейбол на ЦЕВ, който започва на 21 този месец в Кърджали. Надпреварата е в Група G от първи кръг на Европейската отборна група по волейбол за мъже и жени. Състезанията, проведени на пясъчният корт край града на Арда, се явяват и олимпийски квалификации.Това стана ясно тази седмица, след заседание на Комисията по Плажен Волейбол към Българската Федерация по Волейбол, съобщи нейният Председател Милко Багдасаров.
При мъжете България се представлява изцяло от кърджалийските асове на атрактивния спорт Константин Митев – Николай Колев и Кирил Хаджиев – Делчо Раев. За олимпийски квалификации при жените ще се борят Светла Ангелова – Ася Динова и Русена Сланчева – Ирена Мишонова.
Ще припомним, че за целта в областният град се изгражда специално съоръжение по европейски стандарт, което ще разполага с трибуни до 500 места. Още в петък, на 20-ти юни ще се проведе предварителната проверка и техническа среща. На следващият ден, събота, стартира и самият турнир. Участие в него ще вземат плажни двойки от Финландия, Сърбия, Албания и домакините – България.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини