Яворовци се завърнаха от фестивала „Отворено сърце” във Велико Търново с много отличия

С много награди, отличия и грамоти се завърнаха децата от СИП „Фолклор на етносите” в ОУ „П.К. Яворов” в Кърджали от участието си в 11-я детски ромски фестивал „Отворено сърце”, организиран от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе”. Той се проведе на 7 и 8 юни в старата българска столица Велико Търново.
„В програмата на фестивала бяха включени разнообразни участия на училищата от цялата страна, пленер на извънкласните дейности, насочени към образователната интеграция, изложба на детски творби – есета, рисунки и фотографии. Освен журито, и гражданите на Велико Търново имаха възможност да избират трите най-добри есета, рисунки и фотографии, разказаха ръководителите на кърджалийската група и на СИП „Фолклор на етносите” Кети Янкова и Моазес Фаик.
По думите им така е оценена и седмокласничката Неслихан Дурхан от ОУ „П.К. Яворов” в Кърджали, която получава Първа награда за есето си на тема „Велико Търново – интеркултурната столица на Европа”. Групата от Кърджали е получила и специална грамота за участие във фестивала, отличени са били и рисунките на децата от кърджалийското школо.
„С бурни овации бяха посрещнати на сцената учениците от СИП „Фолклор на етносите”, които изпълниха блестящо песента „Горско цвете”. Танцувалните им умения също не останаха незабелязани от публика и жури и бяха оценени високо. Особено въодушевена бе публиката при изпълнението на танц под мелодиите на руски романси, разказа още Кети Янкова.
По време на дните на фестивала „Отворено сърце” във Велико Търново яворовци от Кърджали са имали възможност да посетят крепостта „Царевец” и Художествената галерия „Борис Денев”. А многото снимки от посещението в старопрестолната столица и участието във фестивала оставят незабравими спомени за децата от ОУ „П.К. Яворов”.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини