Вземаме 1 млн.европари за тротоарите по бул.”България”,чакаме още половин милион

Започна ремонтът на тротоарите по бул."България"

Близо 1,5 млн.лева ще струва поставянето на нови плочки по бул.”България” от Пощата до Автогарата,научи Кърджали бг вести.В момента се осъществява първият етап :от ул.”Отец Паисий” до магазин „Гейк”. Той ще струва 999 634,52 лева. Парите са от Оперативна програма „Регионално развитие” . Общината е спечелила проект за рехабилитация на тротоарите на бул.”България” и е подписала договор за безвъзмездна финансова помощ. Това съобщи главният архитект Петя Назърова. Тя обясни, че освен тротоарите,ще се подменят и плочките около сградата на общината и подходът към Театъра. Ще се рехабилитират и подходите към жилищните блокове по булеварда. Изпълнител на този проект е фирма „Устра Холдинг”АД.

Община Кърджали кандидатства и за допълнително финансиране, като е изготвила проект за рехабилитация на тротоарите от магазин „Гейк” до Автогарата. Необходимата сума е 490 000 лева, каза още арх.Назърова.

Главният архитект на Кърджали сподели, че при разработването на проектите за двата етапа не са предполагали, че подмяната на плочките на тротоарите ще се окаже толкова скъпо начинание.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини