Марияна Бозакова участва в инициатива за подпомагане на пострадалите от тежките наводнения

Преподавателката от СОУ „Отец Паисий”, град Кърджали, Марияна Бозакова ще бъде част от кампанията на световната  атлетическа федерация IAAF и Министерството на гражданските дела на Босна и Херцеговина, за подпомагане на пострадалите деца от тежките наводнения през м.май. Тогава много хора от Босна, Хърватия и Сърбия загинаха, а десетки хиляди загубиха домовете си.

   Бозакова ще участва в надпреварата на 10 км шосейно бягане в град Бръчко, Босна и Херцеговина, който е разположен на десния бряг на река Сава. Състезанието Vidovdan Road Race /Vidovdan - Saint Vitus Day, /Национален празник/, ще събере елитни спортисти от цял свят в Бръчко, обединени от обща хуманитарна кауза.Тази година  надпреварата, провеждаща се за XVӀӀӀ-ти път, ще бъде посветена на засегнатите от бедствието, като всички приходи от състезанието и наградния фонд ще бъдат предоставени в полза на децата останали без домове.

    Преподавателката ще дари на организаторите в Бръчко рисунки от учениците на СОУ”Отец Паисий”, които да достигнат до децата в Босна и да бъдат послание за по-добро бъдеще от град Кърджали. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини