Съдът в Кърджали наложи глоба за отвличане като на кино

Окръжният съд в Кърджали потвърди решението на районната инстанция, според което похитител на млада жена ще заплати глоба от 2 000 лева, а съучастниците му по 1 800 лева, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона. Те са отвлекли момичето на 14 декември м.г., тъй като единият от тях с инициали О.Ф.Б. искал да се ожени след години признания в любов. Любопитният „филм“ се разиграл на територията на няколко села в община Черноочене, главният герой е с класически за Родопите портрет – завършил е средно образование, безработен, не е осъждан и съселяните му го познават като добро момче.

Безнадеждно влюбеният младеж се познавал отдавна с П.А. и много искал да направят семейство, а при всичките им срещи по кафенетата получавал отказ на горещите си предложения. И тъй като постоянно мислел за нея, решил да я отвлече и да я принуди да се омъжи за него. Споделил идеята с брат си и с приятел, и начертали сценария. Чернооченският Ромео напазарувал маски за лица от рибарския магазин, приготвил чували с дърва, раница с дрехи и торба с шишарки. От местна фирма наел за 5 денонощия „Фолскваген Голф 4“ и тримата причакали момичето да слезе от автобуса привечер. Когато момичето се отправило към дома си, пред него спрял голфът с тримата маскирани. Двамата братя изскочили, задърпали я към автомобила и успели да я вкарат на задната седалка, като я държали за ръцете и краката. Младата жена настоявала да се обади на баща си, досетила се, че О.Б. е вдъхновил похищението, след като 3 г. той пращал съобщения, оставял бележки на колата, обяснявал се в любов и в сериозни намерения, няколко пъти пращал близките си да я искат за жена, но все отказвала. По пътя настоявала да пуснат ръцете й, успяла да свали маската на седящия отдясно и го разпознала. Разкритият О.Б. склонил да й позволи да се обади на баща си, брат му набрал номера и залепил слушалката до ухото на отвлечената, докато пишман-женихът държал ръцете й с предупреждението да не казва истината. След краткия разговор братята опитали да завържат очите й с шал, но не могли да се справят. Единият я държал за ръцете, а другият закрил очите й с ръце, докато голфът спрял на стръмно място в селото им, където свършвал пътят. Там започнали нови уверения, че тя трябва да остане в селото, докато вземе решение да се омъжи за въпросния. Похитената П.А. си дала сметка, че няма шанс да се завърне у дома, когато по обратния път колата спряла, а тримата извадили от багажника раницата, чувалите с дървата за огрев, шишарките и метална щанга „кози крак“. Тогава опитала да заключи вратите и да потегли, но влюбеният О.Б. успял да отвори шофьорската врата и отново всички потеглили към селото на отвлечената. Там й била посочена къща, в която трябвало да остане, докато се съгласи на женитбата. Момичето побягнало, похитителят го последвал и отнесъл ритници с токчетата на ботушите и удар с камък по главата. После се отправили пеша и се добрали до сградата на общинската администрация в Черноочене. Злополучният кандидат-жених настоял изгората му да не разказва за случая и обещал, че повече няма да я притеснява и скоро ще замине на гурбет в чужбина, и се отдалечил. Тя веднага потърсила съдействието на дежурния общински служител, който извикал полиция.

На следващия ден при огледа на местопроизшествието са били намерени батерия от мобилен телефон, откъснатото при съпротивата токче от ботушите, раницата, дрехи, портмоне с пари и документи на похитителя, двата чувала с дървата с огрев, металната щанга и други вещи, послужили като доказателства по делото. Решението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на касационно обжалване или протестиране.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини